Utøvere

IMG_0412

Elizabeth Svarstad, dans og kastanjetter

Elizabeth Svarstad, Ph.D., er utdannet danser og ballettpedagog fra Den Norske Balletthøyskole (nå Instituttet Norges Dansehøyskole ved Høyskolen Kristiania) i Oslo og har doktorgrad i dansevitenskap fra NTNU. Hun er Norges fremste ekspert i barokkdans og historiske danser og har medvirket som utøver og koreograf i en lang rekke produksjoner i inn- og utland med blant andre Concerto Copenhagen, Ensemble Zimmermann, Barokkanerne, Norsk Barokkorkester, Det Norske Blåseensemble, Trondheim Barokk, Stavanger Barokk og ensemble Paulus barokk. Hun underviser i barokkdans ved Norges Musikkhøgskole og Kunsthøgskolen i Oslo og er innehaver av ballettskolen Elizabeth Svarstad Ballett på Blaker.

elizabethsvarstad.no

profilbildeSigrid

Sigrid Egtvedt, traversfløyte

Sigrid Egtvedt har utdannelse fra Musikkonservatoriet NTNU og Norges Musikkhøgskole. Hun har studert tidligmusikk ved Staatliche Hochshule für Musikk i Trossingen, Tyskland og ble i 2004 tildelt RWA Dea Musikkstipend. Sigrid er aktiv som pedagog, solist og kammermusiker. Hun er fast fløytist i tidligmusikkorkesteret Barokkanerne og spiller regelmessig med de fleste tidligmusikkorkestrene i Norge. Sigrid er for tiden doktorgradsstipendiat i historisk oppføringspraksis ved Norges Musikkhøgskole.

sigridegtvedt.com

 

10975

Vegard Lund, teorbe og barokkgitar

Vegard Lund har utdannelse fra Norges Musikkhøgskole og Guildhall School of Music and Drama. Her fikk han Premier Prix for sin diplomeksamenskonsert. Han er aktiv som solist, kammermusiker og musikalsk leder og er medlem av ensemblene Nordisk Barokk Kvartett og Pro Musica Antiqua. Han jobber regelmessig med Sveriges Radiokor, Adolf Fredriks Bachkor og Norsk Solistkor i tillegg til oppdrag som solist og continuomusiker med Det Norske Kammerorkester, Norsk Barokkorkester, Barokkanerne og The New Dutch Academy. Han har deltatt på en rekke CD-innspillinger som solist, akkompagnatør og kammermusiker, på plateselskaper som Simax, 2L, Grappa, Kirkelig Kulturverksted, Quattro og Lawo classics.

vegardlund.com


Vikarer

Caroline Eidsten Dahl, blokkfløyter

Caroline Eidsten Dahl spiller på blokkfløyter fra hele blokkfløytefamilien.  Hun er utdannet fra Griegakademiet i Bergen og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm,  der hun avsluttet sitt diplomstudium med fordypning i kammermusikk i 2006. Hun er nå en kjent blokkfløytist som har spilt med ledende grupper fra inn- og utland, for eksempel Kremlin chamber orchestra, Drottningholms Barockensemble og Barokkanerne. I tillegg kommer deltakelse  ved ulike festivaler. I 2007 ble hun vinner av Rikskonsertenes lanseringsprogram Intro- klassisk i sesongen, og reiste i regi av Rikskonsertene til India og Kina for blant annet å fremføre norsk og kinesisk musikk for barn. Caroline mottok Statens kunstnerstipend for nyetablerte kunstnere i to år fra 2010 til 2012 og har siden det laget to solo-CDer med barokkmusikk.

carolineeidstendahl.com

 

Erik Skanke Høsøien, teorbe og barokkgitar

Erik Skanke Høsøien spiller lutt og barokkgitar. Han har studert i Tyskland og England og er medlem av flere tidligmusikkensembler, for eksempel Trondheim Barokk og Nattergal. Han har medvirket på flere CDer, sist med Det Norske Blåseensemble på albumet The Mission. Erik er også ansvarlig for Senter for tidligmusikks ungdoms-orkester og har lang erfaring med skolekonserter, for eksempel Lek med strenger og Grounds. Erik er ettertraktet som akkompagnatør for både sangere og instrumentalister og har samarbeidet med artister som Ian Bostridge og Rolf Lislevand.